Zacusca de telina

Ingrediente:

  • 5 bucati mari de telina
  • 4 kg gogosari
  • 1.5 litri de suc de rosii
  • 1 litru de ulei
  • 1.5 kg de ceapa
  • 1 pahar cu mustar
  • O cescuta de miere sau de zahar
  • Sare, piper si foi de dafin

Puteti pune ceapa in masina de tocat si apoi puteti adauga ¾ litri de ulei si lasati compozitia sa se caleasca incet. Ardeii si gogosarii trebuie copti, apoi tocati bine sau trecuti prin masina de tocat alaturi de telina fiarta si taiata felii.

Peste ceapa puteti adauga gogosari, ardei, telina si restul de ulei pana la un litru. In continuare se poate pune sucul de rosii si lasati sa fiarba la foc mic timp de doua ore. Adaugati condimentele, potriviti cu sare si lasati sa dea cateva clocote apoi puneti mustarul si mierea.

Turnati zacusca fierbinte in borcane, legati borcanele cu celofan si ferbeti in baie de abur timp de 30 de minute sau lasati compozitia in cuptorul incins pana a doua zi.