Zacusca de hribi si trufe

Ingrediente:

  • 6 trufe
  • 2 kg de ardei proaspeti
  • 4 kg de hribi proaspeti
  • 2 kg de gogosari
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg ceapa
  • Foi de dafin
  • 500 ml suc de rosii
  • Piper boabe
  • 3 catei de usturoi
  • Cimbru proaspat
  • 1 l ulei
  • Sare de mare neiodata

Mod de preparare

Hribii trebuie curatati, spalati si fierti in apa cu sare. La fel trebuie sa faceti si cu trufele de padure. Dupa ce le fierbeti le lasati sa se scurga bine si le maruntiti in robotul de bucatarie sau in masina de tocat. Ceapa tocata trebuie pusa la calit. Se adauga legumele care au fost tocate in robotul de bucatarie.

Se lasa sa fiarba pana cand scade zeama lasata de ardei si rosii. Ulterior se adauga si condimentele, boabele de piper, sarea si foile de dafin. Se adauga si hribii dati prin masina de tocat si se lasa la fiert aproximativ 30 de minute.

Cand se fierbe luam vasul de pe foc. Se aseaza borcanele intr-un vas mare pe fundul caruia trebuie pus un prosop. Se pune apa in jur de o treime din inaltimea borcanului si lasam aproximativ 40 de minute pe foc din momentul in care apa fierbe.

Oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert. Dupa ce terminam de sterilizat zacusca si borcanele sunt reci pot fi depozitate in camara.