Supersitii culinare

Ceai colonofitFie ca credeti in ele sau nu, aruncati o privire si distrati-va citind zece supersitii inedite legate de mancare. Suntem convinsi ca pe unele dintre ele le-ati mai auzit sau le-ati crezut cel putin odata.

Cafeaua. Daca vedeti bule pe suprafata cafelei, acestea trebuie baute cu totul. Se spune ca daca faceti asta veti primi foarte curand bani.

Cojile de oua. O superstitie care dateaza din 1580 spune ca daca nu striviti cojile de oua o vrajitoare vine, aduna cojile si isi face din ele o barca cu care va calatori pe mare si va starni furtuni.

Painea cu cruce. O traditie straveche spune ca toate painile trebuie marcate cu semnul crucii inainte de a fi coapte. In acest fel spiritele rele nu le puteau atinge. Explicatia din spatele acestei superstitii  este ca painea va creste mai bine daca este crestata si nu are legatura cu inlaturarea influentelor malefice.

Sarea. O superstitie foarte cunoscuta este faptul ca daca sarea se varsa atunci se spune ca va aduce cearta. Ceea ce multi dintre noi nu stim este ca aduce ghinion sa punem sare in mancarea altei persoane.

Ceaiul. Daca doua persoane isi pun ceai din acelasi ceainic se spune ca vor avea ghinion. Daca ceaiul fierbe cu capacul ridicat se spune ca un strain urmeaza sa va viziteze. Sunt si anumite ritualuri care determina data si ora exacta pentru aceasta vizita.

Norocul adus de oua. In multe zone fermierii luau primavara pe camp un ou crud cu speranta ca acesta le va aduce o cultura bogata. Ouale erau utilizate pentru a ghici viitorul. Daca oul avea doua galbenusuri atunci prevestea o casatorie, daca avea o pata neagra era semn de ghinion iar daca galbenusul lipsea insemna un an foarte prost.

Usturoiul. Despre usturoi se stie ca alunga spiritele rele. Mai exista si o superstitie care spune ca usturoiul trebuie purtat daca doriti sa nu fiti deochiat de alta persoana.

Orezul. Aruncarea orezului pe miri imediat dupa cununie este o superstitie cu o foarte lunga istorie. Orezul aruncat pe miri le va aduce acestora prosperitate si fericire.

Rozmarinul. Despre rozmarin se spune ca are potentialul de a alunga spiritele si vrajitoarele. Conform acestei superstitii ar trebui sa punem un ghiveci cu rozmarin la intrare.