Poftește-n Conac

conacul-boierului

Pășește-năuntru, boierule!

Acum c-ai deschis porțile Conacului, te întâmpinăm cu bucate promise. Iată, te-așteaptă brutăria pe vatră, cărnurile și brânzeturile proaspete, bucătăria tradițională, crama nobilă și dulciurile irezistibile. Acum ești parte din familia noastră și vei fi îmbrățișat asemenea celui mai drag prieten, dar și asemenea celui mai distins musafir. Îndată ce ne treci pragul, te servim cu ceaiul casei și te ajutăm să alegi cele mai potrivite produse tradiționale românești pentru familia ta.

crama-conacului

Menirea noastră

Menirea Conacului este foarte limpede: vrem să îți oferim bunătățuri alese, să te facem să te simți ca un membru al familiei noastre și să ducem mai departe moștenirea românească. Mai presus de orice vrem ca voi, musafirii noștri, să veniți cu mare plăcere la noi, să vă simțiți ca la voi acasă. Vrem să vă oferim delicatese exact pe gustul vostru și să vă satisfacem toate poftele culinare; tocmai de aceea facem și mâncăruri la comandă, de la preparate calde și chiar la dulciuri.

Familia pe primul loc

La Conacul Boierului, familia ocupă primul loc în ordinea priorităților. Vrem să vă oferim cele mai sănătoase, naturale și calitative opțiuni culinare pentru soțul sau soția domniilor voastre, dar mai ales pentru copii. Știm că vă doriți numai ce este cel mai bun pentru micuții voștri, de aceea nu acceptăm altceva decât excelență în privința produselor pe care le preparăm sau comercializăm. Mai mult, pentru a satisface toate gusturile, oferim bunătăți din toate zonele României, de la preparate calde specifice sudului țării, la pârjoale moldovenești și chiar prăjituri ardelenești absolut delicioase.

Să ai poftă, boierule!

Nu mai rămâne altceva de făcut decât să ne vizitezi la Conac, în zona Barbu Văcărescu, să faci cunoștință cu familia noastră. Vă asigurăm că veți fi întâmpinați ca cei mai îndrăgiți prieteni și veți ieși din casa noastră cu zâmbetul larg pe buze și un coș plin de bunătăți. Atunci când vei ajunge acasă și vei așterne preparatele pe masa familiei, sperăm să-ți aduci aminte de cuvintele noastre rostite cu drag oricărui musafir ce ne trece pragul: Să ai poftă, boierule!

crama-conacului1

caietul-de-retete

Moștenirea culturală a Conacului – Caietul de rețete din 1929

Una dintre cele mai prețioase bijuterii istorice și culturale ale Conacului constă într-un caiet de bucate păstrat timp de peste 85 de ani. Cu rețete tradiționale din prima jumătate a secolului al XX-lea, delicata carte aparținea unei doamne din familia Conacului, născută în 1914 la Poiana Sibiului.

Creionat cu grijă de o mare pasionată a artelor culinare, caietul a început să fie completat atunci când aceasta avea frageda vârstă de 15 ani, în 1929. Gospodina în devenire aparținea unei familii de negustori prosperi din Poiana Sibiului. Aceștia s-au relocat în Târgu Jiu la începutul anilor 1930 pentru a face negoț în Oltenia și au ajuns să fie printre cei mai bogați negustori din toată Oltenia.

Caietul a fost înmânat cu grijă din generație în generație, iar rețetele schițate cu cerneală veche de stilou sunt puse și acum în aplicare de către maeștrii culinari ai Conacului Boierului.