Ce se recomanda sa mancam toamna?

Impreuna cu nuantele frumoase ale liniei orizontului si frunzele cazute pe care le aduce toamna, tot asa vin si vanturile puternice, noptile mai intunecate si temperaturile scazute. Aceste conditii au un efect asupra corpului nostru si astfel, suntem mai susceptibili sa ne simtim rau si sa prindem o raceala sau o gripa. Precum si iritatii precum alergii, astm bronsic, uscaciunea pielii si consumul redus de energie.

 

De ani de zile, corpul uman a evoluat pentru a se adapta la mediul nostru. Nevoile noastre pentru diferite tipuri de alimente, in momente diferite ale anului, sunt fundamentale pentru aceasta lunga evolutie. Poate ca ati observat ca aveti mai multa energie in primavara si aveti nevoie de mai mult somn in timpul iernii? Sistemele noastre digestive si metabolismul sunt adaptate anotimpurilor noastre si, prin urmare, necesita nutrienti diferiti in momente diferite.

 

Toamna este un moment deosebit de important pentru a ne ingriji si a sustine trupurile noastre din tranzitia anotimpurilor de la vara la iarna. Trebuie sa ne sprijinim plamanii si intestinul gros, care sunt cai majore de eliminare si legate de un sistem imunitar sanatos.

 

Noua ni se pare ca alimentatia in functie de  anotimpuri nu este ceva pentru care sa va chinuiti mult. Incepeti sa va orientati catre supe de legume si ciorbe, meniuri calde si legume radacinoase, precum si fructe de sezon cum ar fi smochinele, perele si merele. Aceste fructe si legume ne dau exact ceea ce avem nevoie in acest moment al anului