Ce alimente sunt recomandate toamna?

Pe masura ce lunile calde de vara devin o amintire indepartata si ne indreptam spre sezonul toamnei, se schimba apetitul nostru, iar nevoia de a manca alimente calde creste. Poftele pentru boluri de supa insotite de paine proaspat coapta, carne prajita si tocanite incep sa inlocuiasca salatele, fructele si deserturile de vara.

Toamna este cea mai buna perioada a anului pentru prieteni si adunari. Pentru a intra in spiritul sezonului, toamna este momentul potrivit pentru a sterge praful de pe aragaz si de a incepe sa gatiti mese delicioasa cu produse din timpul sezonului pentru a va mangaia sufletul si a incalzi interiorul.

Toamna este un moment de abundenta atunci cand vine vorba de produse proaspete, cu cartofi, varza si dovleci toate venind in sezon in martie. Ciupercile, spanacul, feniculul si morcovii incep de asemenea sezonul lor de varf in toamna, impreuna cu telina, pastravul, ceapa si morcovii, care ne tenteaza sa ne intoarcem la retetele noastre mai vechi de prajituri, castraveti, supe si ardei care sunt pline de arome combinate si abundenta de produse proaspete.

 

Mancarea sezoniera este plina de aroma si are cel mai mare potential nutritional in comparatie cu alimentele care au fost depozitate pentru perioade lungi de timp sau cultivate intr-un mediu artificial. Toamna aduce o abundenta de legume crucifere, cum ar fi conopida, varza de Bruxelles si broccoli, care au toate capacitati anti-inflamatorii si ajuta la detoxifierea organismului. Cel mai bun loc pentru a cumpara produse sezoniere este de la piata locala de fructe si legume, deoarece este garantata ca este proaspata si ajuta la sustinerea producatorilor locali.

 

Pe langa o schimbare de sezon, vedem si o schimbare in bolurile noastre de fructe. Toamna saluta aparitia unei mari varietati de mere si pere, toate in sezonul de varf. In timp ce incepem sa pierdem accesul la fructele vara, cum ar fi piersicile, prunele si nectarinele, ele sunt inlocuite cu kiwi, smochine, guave si rodii. Perele curatate, deserturile de mere cu mirodenii si frunzele de fructe profita din plin de bogatia fructelor de toamna.

 

In functie de conditii, toamna apar, de asemenea, foarte multe fructe de mare, inclusiv yabbies, stridii, barramundi, snapper roz si macrou spaniol. Mesele, cum ar fi placinte de peste cu o crusta pufoasa sau un meniu cu peste gatit, sunt alegeri ideale de toamna.